tisdag 8 november 2011

Kladdkaka

Vincent och jag bakade just 2 stycken kladdkakor till Kalasandet på lördag. Vi hade dock för lite socker så i brist på annat så hällde jag i lite bit socker. Hmm, det tog ju en stund innan bitarna smälte i smöret, men det blev nog kakor iaf. Men på nåt konstigt vis såg de inte ut att bli lika kladdiga som vanligt... Så det kan hända vi får göra om dem.

Här kommer Receptet iaf:


Kladdkaka

KladdkakaRecept på supergod och kladdig kladdkaka. Den är snabb och enkel att göra eftersom du rör ihop smeten direkt i kastrullen.

Ingredienser

100 g Arla smör 
2 1/2 dl strösocker 
2 ägg 
1 1/2 dl vetemjöl 
3 msk kakao 
1 tsk vaniljsocker 

Garnering: 
florsocker 

Till servering: 
vispad grädde eller glass och frukt 


  • Gör så här:
  • Sätt ugnen på 175°.
  • Smält smöret i en kastrull.
  • Lyft av kastrullen från plattan.
  • Rör ner socker och ägg, blanda väl.
  • Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat.
  • Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Grädda mitt i ugnen ca 20 min.
  • Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten.
  • Låt kakan kallna.
  • Pudra över florsocker.
  • Servera med grädde eller glass och frukt.



  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar